Puuhakampanja
Lapsellista ry aloitti toimintansa 2010 tekemällä työtä syöpää sairastavien lasten hyväksi, mutta 2011 käynnistyi puuhakampanja ja toiminta laajentui koskettamaan kaikkia pitkäaikaissairaita lapsia. Kampanjan tarkoituksena on saada järjestettyä erilaista piristystä ja viriketoimintaa kaikille syystä tai toisesta osastolla potilaina oleville lapsille sairaalajaksojen ajaksi. Nimenomaan myös niille lapsille, jotka ovat vuodepotilaina tai eristyksessä, eivätkä sen vuoksi pääse yhteisiin leikkitiloihin, askarteluhetkiin yms. Ensimmäisen vuoden aikana lahjoituksia tehtiin yliopistollisiin sairaaloihin, nyt kaiken kaikkiaan 14 sairaalaan ympäri Suomea sekä lisäksi lastensuojelun kohteisiin Turkuun, Tampereelle ja Helsinkiin.

Lapsellista ry:n tuki kohdistuu suoraan lapsille sairaaloiden lastenosastoilla ja lastensuojelun kohteissa. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat ostaa ja lahjoittaa kauttamme eri ikäisille lapsille suunniteltuja puuhapaketteja, jotka lapset saavat ikiomiksi eri kaupunkien lahjoituskohteissa Suomessa. Useat kampanjan tuotteet ovat tätä kampanjaa varten valmistettuja kotimaisia tuotteita.

Puuhakampanjaan osallistuva päättää mihin kohteeseen ja kuinka monelle lapselle puuhakassit, lorupussit, palapelit, askartelusalkut, puuhakirjat ja/tai satukirjat lähetetään. Lapsellista ry toimittaa lahjoitukset kohteisiin 4 kertaa vuodessa, joissa ne jaetaan lapsille ikiomiksi. Kohteisiin toimitetaan myös nimilista, jossa on kampanjaan osallistuneiden yritysten ja yksityishenkilöiden nimet. Tukemaan voi toki lähteä myös anonyymisti. Jokaisella on mahdollisuus olla mukana viemässä konkreettista iloa lapsille sairaaloihin tai lastensuojelun kohteisiin. Lapsia on mahdollista tukea paikallisesti oman kotipaikkakunnan kohteissa. Osallistuminen on aina kertaluonteinen. Tuotteita on mahdollista ostaa myös itselle.Lapsia kohteissamme voi tukea myös ostamalla omaan käyttöön tai yrityslahjoiksi Lapsellista tuotteita, kuten esim. suklaata, kynttilöitä, seinäkalentereita ja/tai joulukortteja. Tuotolla toimitamme puuhapaketteja, reippauslahjoja ja erilaisia askartelutarvikkeita lapsille jaettaviksi tukikohteisiimme.